Vi er ved at bygge en helt ny hjemmeside - kig med her. Og find alt det, du plejer, på djoef.dk. 

Podcast

Ledelse af køn

Få et dyberegående indblik i de udfordringer kvindelige ledere kan stå over for, samt hvad der kan skabe disse udfordringer.

Ledelse af køn

Mød en række spændende forfattere, forskere, ledere og kulturpersonligheder, når vi guider dig gennem tre perspektiver med fokus på den tværfaglige forskning om barrierer for kvinder i ledelse:

  • Det historiske perspektiv.
  • Viden og forskning.
  • Eksempler fra den konkrete virkelighed.

I løbet af 6 afsnit kan du høre om kønsroller og -stereotyper, magtfordeling og ikke mindst kvinders repræsentation i dansk erhvervsliv – alt dette med udgangspunkt i bogen ”Ledelse af køn” af Sara Louise Muhr, professor MSO på CBS.

Podcasten er udarbejdet i et samarbejde mellem CBS, Djøf og Djøf Forlag, og er produceret af Innovator Q.

Afsnit 6. Virkeligheden – de mest almindelige fejltagelser, og hvad vi kan gøre ude i virksomhederne

I dette afsnit møder Trine Askholm og Sara Louise Muhr virkeligheden – altså virkeligheden i form af konkret erfaring fra dansk erhvervsliv med ledelse og diversitet.

Dagens gæst og virkelighedens repræsentant er adm. direktør Ib Enevoldsen fra den globale ingeniør-, arkitekt- og rådgivningsvirksomhed Rambøll. Ib har arbejdet med Rambølls strategi og fokus på diversitet og inklusion i de seneste 10 år. De tre diskuterer bl.a., hvad der findes af muligheder og gode løsninger i de moderne virksomheder.

Afsnit 5. Fremtidens arbejdsmarked, om inkluderende sprogbrug og normkritik

I dette afsnit skal vi høre om fremtidens arbejdsmarked, om inkluderende sprogbrug og normkritik.

Trine Askholm og professor Sara Louise Muhr er som sædvanlig sammen i studiet, og de har inviteret Fahad Saeed til at deltage. Han er Diversity Manager på Teater Mungo Park, og medstifter af foreningen Sabaah, som arbejder for at forbedre vilkårene for LGBT+ personer med minoritetsetnisk baggrund.

Afsnit 4. Bias, privilegier og blindhed

Dette afsnit er dedikeret til bias. Det er et begreb, vi allerede har diskuteret, og som vi også vender tilbage til. Men i dag fokuserer vi på at få definitionerne på plads og høre, hvordan selv eksperter på området kan have svært ved at erkende deres egne bias.

Christina Lundsgaard Ottesen er taget i studiet hos Trine Askholm og Sara Louise Muhr til en snak om bias. Christina er psykolog med en Ph.d. i tværkulturel diversitet og har i de seneste år forsket i, hvordan diversitet i ledelse skaber værdi.

Afsnit 3. Sexisme

Afsnit 3 i serien handler om sexisme og ”Fix The Women” og ”Value The Feminine”, som er diskussioner indenfor det, forskerne kalder for linedanserproblematikken.

Dagens gæst er Hanne-Vibeke Holst, som igennem sit forfatterskab har beskrevet kvinderollen og magtfordelingen mellem kønnene i mange afskygninger. Hun sidder også i Djøfs ligestillingskomite, som arbejder for at udfordre de kønsstereotyper, som dagligt og ofte helt ubevidst former mænd og kvinders arbejds- og privatliv forskelligt.

Afsnit 2. Feminitet og maskulinitet

I dette afsnit taler vi om femininitet og maskulinitet – med en særlig fokus på, hvordan spillereglerne for at være mand og kvinder er under forandring.

Forfatter og journalist Anders Haahr Rasmussen er gæst hos Trine Askholm og professor Sara Louise Muhr. Anders har blandt andet skrevet bogen "En Fandens Mand", som handler om mænd i det 21- århundrede. Gennem personlige historier, essays og interviews behandles emner som #metoo, grænser, sexisme og sex.

Afsnit 1. Den historiske udvikling for kvinder i ledelse

Hvorfor er der ikke flere kvinder i ledelse – hvad fortæller historien os om det? Og tilbyder det historiske perspektiv en bedre forståelse af status quo?

Hør Birgitte Possing, professor emerita i historie og antropologi, i samtale med vært Trine Askholm og professor Sara Louise Muhr. Birgitte er forfatter til flere bøger, blandt andet til ”Argumenter imod kvinder”. I 2020 vandt hun formidlingsprisen Rosenkjærprisen og fik desuden Holberg Medaljen.