Vi er ved at bygge en helt ny hjemmeside - kig med her. Og find alt det, du plejer, på djoef.dk. 

Podcast

Førende forskere – aktuelle emner

Lyt til podcasten og hør om forskning vedrørende blockchain business, algoritmernes magt og udenrigspolitik.

Førende forskere

I denne podcast-serie kan du møde en række af landets førende forskere, der med udgangspunkt i nyeste forskning gør dig klogere på aktuelle emner. 

Djøf forlag har fra sin stand til Bogforum 2021, interviewet forskerne til fire nye bøger, så du kan blive klogere på disse aktuelle emner.

Afsnit 4. Fra velfærdsstat til overvågningsstat. Algoritmernes magt i den offentlige forvaltning.

Det offentlige Danmark ved mere om dig end du måske har lyst til at vide. Hvordan skal vi beskytte os selv og vort demokrati?

Michael Jarlner er udenrigskommentator, techredaktør og en del af lederkollegiet på Politiken. Kim Escherich er cand. polit. og selvstændig digitaliserings- og teknologietisk rådgiver. De bliver interviewet af Astrid Haug, bl.a. medlem af Djøfs TechDK kommission og digital rådgiver.

Afsnit 3. Rusland som militær stormagt

Spændingsniveaet mellem Rusland og dets vestlige naboer steget markant. Det skyldes i høj grad Ruslands anvendelse af militær magt i udlandet.

Niels Bo Poulsen har siden 2008 været chef for Forsvarsakademiets Institut for Strategi og Krigsstudier og er en af Danmarks ledende militærhistorikere og Ruslandskendere. Jørgen Staun er lektor i international politik ved Institut for Strategi og Krigsstudier, Forsvarsakademiet. De bliver interviewet af Michael Jarlner, International redaktør, techredaktør og lederskribent på Politiken.

Afsnit 2. Sikkerhedspolitik i Arktis og Nordatlanten

Klimaforandringerne åbner for nye sejlruter og udvinding af olie, gas og mineraler. Er en konflikt mellem Rusland, USA og Kina uundgåelig?

Camilla T.N. Sørensen er ph.d. og lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet, hvor hun er tilknyttet Center for Arktiske Sikkerhedsstudier. Bliver interviewet af Anna Libak, Weekendavisen.

Afsnit 1. Blockchain business

Med blockchain er det blevet muligt at dokumentere processer og produkter hele vejen og bremse ulovlige kopier, svindel, korruption og hvidvask.

Jan Damsgaard er professor på institut for Digitalisering på CBS. Lars Seier Christensen er medstifter af Saxo Bank. De bliver interviewet af Michael Jarlner, International redaktør, techredaktør og lederskribent på Politiken.