Vi er ved at bygge en helt ny hjemmeside - kig med her. Og find alt det, du plejer, på djoef.dk. 

Podcast

Djøfcast – Udvikling gennem mentorsamtaler

Er du interesseret i at udforske mentorsamtalen for bedre at forstå, hvad den kan bruges til? Så lyt med her.

Udvikling gennem mentorsamtaler

I denne podcast åbner Djøf op til mentorsamtalens intime rum.Vi undersøger, hvad der skal til for at skabe et fortroligt rum mellem mentor og mentee. Lyt med, når mentorer deler erfaringer og fortæller, hvad de mener, mentorsamtalen kan bruges til.

Der er i dag knap 800 mentorer i Djøfs mentornetværk. Vi besøger nogle af de mest erfarne mentorer og spørger dem, hvad der motiverer dem. I podcasten stiller Djøf skarpt på, hvad der skal til for at skabe en fortrolig relation mellem mentor og mentee?

Podcasten er for dig, der er mentor, eller dig, der er nysgerrig på, hvad mentorsamtalen kan bruges til.

Redaktion: Sine Borch Brogaard og Else Iversen, Djøf. 

Journalist og tilrettelægger Nicolai Zwinge.

Musik: Royaltyfree music fra PremiumBeat.

Podcasten er produceret af podPeople for Djøfs mentornetværk Læs mere om Djøfs Mentorordning

Afsnit 5. Løsninger nej tak, udvikling kræver undersøgelse

LØSNINGER: Djøfere er super gode til at levere hurtige løsninger på komplekse problemstillinger. Men netop den evne skal mentor skrue ned for, forklarer Benny Berg, der har været mentor i 10 år. Hvis mentorsamtalen skal kunne noget, så kræver det, at mentor ikke kommer med hurtige løsninger; men at mentor og mentee sammen undersøger, hvilke muligheder mentee har. Og, som Benny forklarer, så er der særligt mulighed for at tænke over tingene mellem samtalerne.

I denne episode er vi taget til Århus, hvor Benny Berg deler sine erfaringer som mentor. Han fortæller også, hvorfor det nogle gange er vigtigt at få et helikopterblik på ens egen karriere.

Lyt med i femte episode, hvor vi stiller skarpt på mentorsamtalen, og hvor vi får nye vinkler på samtalen fra 17. etage i Bogtårnet på Det Kongelige Bibliotek i Århus. Velkommen til “Djøfcast - udvikling gennem mentorsamtaler”.

Medvirkende: Benny Berg og Else Iversen. 

Afsnit 4. Udvikling kræver tillid mellem mentor og mentee

TILLID: Mentor/mentee-relationen er en helt særlig relation, der kræver tillid. Det fortæller mentor Kristine Riskær, der har været med i Djøfs mentorordning siden de allerførste samtaler i 2003. Hun startede som mentee, men siden 2006 har hun været mentor. I den tid har hun arbejdet med at skabe et trygt tillidsrum.

Kristine Riskær fortæller, at det er lidt som at nøgenbade - sammen. Det kræver, at mentor (og mentee) er villig til at give noget af sig selv.

Lyt med, når vi endnu en gang stiller skarpt på, hvad mentorsamtalen kan i fjerde episode af “Djøfcast - udvikling gennem mentorsamtaler”.

Medvirkende: Kristine Riskær og Else Iversen.

Afsnit 3. En mentorsamtale er personlig og ikke privat

Det er mentee’s udvikling, personligt og professionelt, der i fokus i en mentorsamtale, og det er vigtigt, at der er en skarp grænse til det private. Men det er ikke altid nemt at finde ud af, hvor grænsen går, fortæller den erfarne mentor Britt Gadegaard. Der kan være tårer i en samtale, og det er okay, men samtidig skal der være en klar grænse mellem det personlige og det private. Det er mentee’s sikkerhed for, at mentor ikke bevæger sig ind i privatsfæren.

I denne episode deler mentor Britt Gadegaard sine erfaringer fra mange års samtaler, hvor hun blandt andet har hjulpet en masse jobsøgende djøfere.

Lyt med, når vi åbner for mentorsamtalens intime rum i tredje episode af “Djøfcast - udvikling gennem mentorsamtaler”.

Medvirkende: Britt Gadegaard og Else Iversen.

Afsnit 2. Mentor skal lytte - og tie stille

LYTTE: Mentor skal lære at være stille og lytte. Når mentor lytter, kommer mentee på arbejde, og det er jo mentee, der er hovedpersonen i et mentorforløb. Det fortæller mentor Claes Nilas, der deler sine erfaringer fra mange års mentorsamtaler; samtaler der har lært Claes, at det er vigtigt at lytte og spørge ind - igen og igen.

Lyt med, når Claes Nilas fortæller, hvordan han arbejder som mentor i anden episode af “Djøfcast - udvikling gennem mentorsamtaler”.

Medvirkende: Claes Nilas og Else Iversen.

Afsnit 1. Mentee skal have en klar motivation

MOTIVATION: Hovedpersonen i et mentorforløb er mentee. Derfor er det vigtigt, at mentee vil noget med forløbet. Mentee skal med andre ord have en klar motivation, de skal vide, hvorfor de kommer. Det fortæller mentor Bodil Neergaard i første episode af “Djøfcast - udvikling gennem mentorsamtaler”.

En mentorsamtale kan tage fart og en retning, som hverken mentor eller mentee havde forestillet sig. Det kræver dog, at mentee er motiveret for at skabe en forandring.

Lyt med, når Bodil Neergaard deler sine erfaringer fra Djøfs mentornetværk.

Medvirkende: Bodil Neergaard og Else Iversen.