Vi er ved at bygge en helt ny hjemmeside - kig med her. Og find alt det, du plejer, på djoef.dk. 

Podcast

Djøfcast – I offentlighedens tjeneste

Lyt med, når vi skruer ned for tempoet, og giver tid og plads til at tage den rigtige snak om aktuelle forvaltnings-politiske problemstillinger.

Offentlighedens tjeneste
Denne podcast er til dig, der er interesseret i offentlig forvaltning og som arbejder i spændingsfeltet mellem det politiske og det administrative. Vi skruer ned for tempoet, vi går bag om de dagsaktuelle nyheder og vi giver tid og plads til at tage den rigtige snak om aktuelle forvaltnings-politiske problemstillinger.

Bente Dalsbæk (tidligere debatvært på P1) er vært. Hun behandler i hvert afsnit et aktuelt forvaltnings-politisk emne og taler med eksperter, analytikere og praktikere.

Afsnit 10. Diversitet på ledelsesgangen  er der vilje og vej? 

Der er bred enighed om, at der skal mere diversitet også i offentlig ledelse, men hvordan skal der blive mere mangfoldigt på de offentlige ledelsesgange? Hvad er de synlige og usynlige barrierer, og hvordan får vi revet dem ned? Handler det om at få kvinder til at vælge ‘mandeuddannelser’, eller skal der kigges i retning af nogle helt andre ledelsesparadigmer?

Djøfcast - I Offentlighedens tjeneste har spurgt tidl. seniorkonsulent Jette Sandager, foreningen Divers, lektor emeritus Inge Biehl Henningsen og professor Sara Louise Muhr, CBS.

Afsnit 9. Djøfcast – live: Overmod og afmagt?  

Hvad er egentlig historien om Det nye SKAT? Var alle beslutninger dårlige beslutninger? Hvem har ansvaret? Og hvad skal vi lære af det? Vi har lavet et sammendrag af Djøf’s  særdeles velbesøgte paneldebat om professor Jørgen Grønnegård Christensens og professor Peter Bjerre Mortensens nye bog om samme navn.

Med i panelet er forfatterne og tidligere departementchef i SKAT, Peter Loft og Hanne Fugl Eskjær, formand for Offentlige Chefer i Djøf. 

Afsnit 8. Offentlig ledelse der virker i virkeligheden

Hvordan kan du gennem ledelse skabe det bedste tilbud til borgerne og den bedste arbejdsplads for medarbejderne? God offentlig ledelse er konstant på politikernes lystavle og der mangler ikke anbefalinger og gode viljer til at gøre den offentlig ledelse bedre. Men hvordan gør man så helt praktisk? Hvordan undgår den offentlige leder at tabe borgeren, medarbejderen og sig selv af syne i en virkelighed, som også kan have strukturelle og økonomiske begrænsninger?

Centerleder og forfatter Ann-Christina Matzen Andreasen, jobcoach og terapeut Ditte Jensen og tidl. direktør for Irma og tidl. medlem af Ledelseskommissionen Alfreds Josefsen har et bud. 

Afsnit 7. Er den offentlige sektor i moralsk forfald

Millioner er forsvundet i Socialstyrelsen, udenlandske svindlere har via SKAT fået fingre i milliarder af dine og mine penge. Er det bare enkelte brodne kar eller mangler der ansvarlighed og faglighed i den offentlige sektor? Hvordan kan vi opretholde eller genskabe borgernes tillid?

Det spørger vi formand for Djøf Sara Vergo, sociolog Morten Frederiksen og chefredaktør på Berlingske Mette Østergaard om.

Afsnit 6. De smukke, unge djøf'ere...

"De smukke unge mennesker, gid de længe leve må” reciterede statsministeren i åbningstalen. Men hvad vil de smukke unge Djøf-mennesker? Hvordan ser de på den offentlige sektor, som de er en del af eller skal være en del af? Hvordan ser de på flytning af statslige arbejdspladser, ‘djøficiering’ og at komme tættere på borgerne, hvis meninger om deres arbejde kun er et tasteklik væk?

Vi spørger tidl. næstformand i Djøf Studerende Lea Backes og fuldmægtig Rikke Marie Rud.

Afsnit 5. Afbureaukratisering: Hvordan slår vi 'plejer' ihjel? 

Får afbureaukratiseringsreformen den offentlige sektor til at ’køre længere på literen ad nye veje, som regeringen’ kalder det? Hvem er det egentlig, der skal fjerne bøvl og bureaukrati for 4 mia kr, og hvordan? Handler det i virkeligheden om tillid og styring?

Det har i Djøfcast - i Offentlighedens tjeneste spurgt Nick Allentoft, chefredaktør på Den offentlige,  og Hanne Fugl Eskjær, Formand for Djøf Offentlige Chefer, om.

Afsnit 4. Fremtidens kompetencer: IT eller empati?

Hvordan klæder vi de offentlige djøf’ere på til fremtidens arbejdsmarked? Og hvad er vigtigst - hårde eller bløde kompetencer?

Vi taler om IT versus empati i Offentlighedens tjeneste med Poul Taankvist, direktør i Vurderingsstyrelsen, Sara Vergo, formand for Djøf, Professor Jakob Roland Munch og Lektor Katia Dupret.

Afsnit 3. Er embedsvældet på fremmarch?

Stormer embedsmandvældet frem her til lands, og ruller henover enhver forsvarsløs minister? Skal vi stille krav til embedsmændenes moralske kompas, når de afgør sager? Burde vi I det hele taget ikke bare skifte de der embedsmænd ud efter hvert valg?

De spørgsmål vender vi i denne Djøfcast - i Offentlighedens tjeneste sammen med chefforhandler for styrelsen for Forskning og Innovation, tidl. formand for Bo Smith-udvalget, Bo Smith, cand.jur og debattør på Altinget Jannik Skadhauge Sano, tidl. finansminister Kristian Jensen (V), og tidl. børne- og undervisningsminister, MF Christine Antorini (S).

Afsnit 2. Sådan bygger du dit ledelsesrum

Ledelseskommissionen er klar med en række anbefalinger. I Djøfcast - I Offentlighedens tjeneste spørger vi, hvordan man bygger et bæredygtigt ledelsesrum, hvor den offentlige leder kan navigere mellem borgernes ønsker, kravene fra politikerne og medarbejdernes forventningerne uden at give køb på faglighed, styring og tillid? 

Hør helt aktuelt klip fra Ledelseskommissionens tidl. formand, Allan Søgaard Larsen ved lanceringen – og også Helene B. Rasmussen, tidl. næstformand i Offentlige Chefer i Djøf og Partner i Genitor Tina Overgaard give svar på tiltale.

Afsnit 1. GDPR: Kærlighed ved andet blik

Hvad kommer persondataforordningen dig ved som djøfer, og hvordan lærer du at elske den? 'Djøfcast - i Offentlighedens tjeneste' inviterer til persondata-parterapi med Hanne Marie Motzfeldt, tidl. leder af Center for Ret og Digitalisering ved Aarhus Universitet og Tina Brøgger Sørensen, partner i Kromann Reumert.

Intro. Velkommen til i offentlighedens tjeneste

En kort introduktion til Djøfs nyeste podcast: I offentlighedens tjeneste.

Djøfs podcast er til dig, der er interesseret i offentlig forvaltning og som arbejder i spændingsfeltet mellem det politiske og det administrative. Vi skruer ned for tempoet, vi går bag om de dagsaktuelle nyheder og vi giver tid og plads til at tage den rigtige snak om aktuelle forvaltnings-politiske problemstillinger. Bente Dalsbæk (tildligere debatvært på P1) er vært. Hun behandler i hvert afsnit et aktuelt forvaltnings-politisk emne og taler med eksperter, analytikere og praktikere.