Vi er ved at bygge en helt ny hjemmeside - kig med her. Og find alt det, du plejer, på djoef.dk. 

Arrangement

EU i dit arbejdsliv

23. november 2022
8.30 - 9.30

Hvor meget kommer EU til at præge dit fremtidige arbejdsliv?

Gratis

For alle

Online

EU flag

Hvad handler arrangementet om?

Arbejdsmarked og arbejdsliv er en stor dagsorden i Danmark og i EU i disse år. Derfor sætter vi fokus på EU's indflydelse på dit fremtidige arbejdsliv sammen med MEP Kira Marie Peter-Hansen (SF), MEP Pernille Weiss (K) og arbejdsmarkedsforsker Laust Høgedahl, Aalborg Universitet.

Vi kommer ind på:

  • Kan EU lukke løngabet, eller er løngennemsigtighedsdirektivet ineffektivt og endnu en udfordring af den danske model?
  • Hvad sker der med vores arbejdstid?
  • Skal vi også have ’the right to disconnect’, som EU-kommissionen p.t. overvejer?
  • Kan man lovgive om arbejdsglæde, og hvordan kan et arbejdsliv i balance se ud? 

Om debatrækken

Under overskriften EU Aktuelt afholder vi i samarbejde med Europa-Parlamentet en digital debatrække, hvor vi tager fat på aktuelle EU-emner.

Sæt også kryds i kalenderen, så du kommer med til debat om:

Oplægsholder

Bente Dalsbæk

Bente Dalsbæk

Moderator

Bente er jurist, journalist og selvstændig kommunikationsrådgiver. Hun har en fortid som udvalgssekretær i Folketinget og taleskriver for Folketingets skiftende formænd. Er desuden bestyrelsesmedlem, forfatter, podcaster og tidligere tv- og radiovært.
LinkedIn
Kira Marie Peter Hansen

Kira Marie Peter-Hansen

Studerende og MEP

Kira sidder i Gruppen De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance, hvor hun er blandt næstformændene. Hun er medlem af Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender (EMPL) og Økonomi- og Valutaudvalget (ECON). Hun er desuden næstformand i Underudvalget om Skatteanliggender (FISC) og stedfortræder i Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling (FEMM).
LinkedIn
Pernille Weiss

Pernille Weiss

Medlem af Europa-Parlamentet, Det Konservative Folkeparti

Pernille (K) blev valgt ind i Europa-Parlamentet i 2019. Hun sidder i Parlamentets største partigruppe. 'Det Europæiske Folkepartis Gruppe' (EPP) som eneste dansker. Hun er medlem af Udvalget om Industri, Forskning og Energi (ITRE) samt Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI). Hun er desuden stedfortræder i Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling (FEMM)
LinkedIn

Bjarke Refslund

Lektor, ph.d. på Aalborg Universitet

Bjarke er tilknyttet Aalborg Universitets Institut for Sociologi og Social Arbejde, hvor han forsker i det danske arbejdsmarked i en globaliseret verden, herunder EU's indflydelse på arbejdsmarkedet. Senest har Bjarke blandt andet publiceret 'Power resource theory revisited - The perils and promises for understanding contemporary labour politics'.
LinkedIn

Samarbejdspartnere

Europa parlamentet

Europa-Parlamentet

Læs mere

EU i dit arbejdsliv

Hvor meget kommer EU til at præge dit fremtidige arbejdsliv?
Tilmeld dig

Kontaktperson

Marianne Klarskov Nielsen

Marianne Klarskov Nielsen

Sprogredaktør og eventarrangør

33 95 99 72
Send mail

Praktiske informationer

Gratis for alle

Online

37083

Tilmeldingsfristen er 23. november 2022 kl. 8.25

Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger for dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik. Læs også hvordan Djøf anvender Zoom.

Din sikkerhed ved brugen af Zoom
Når du deltager i et online-arrangement, online-netværk eller online-kursus arrangeret af Djøf, vil det foregå via videotjenesten Zoom. Djøf har en virksomhedslicens og anvender Zoom Pro account. Læs mere om, hvordan Djøf anvender Zoom.

Ikke medlem endnu?

I Djøf har du adgang til masser af fordele – både faglige, juridiske og kontante. Og du får de første 3 måneder for 0 kr.

Bliv medlem